Сьогодні нам
відомо чимало рецептів домашніх заготовок, під час приготування яких господині
використовують багатий арсенал консервантів. А раніше вони якось обходилися без
них, але вміли зберегти не тільки колір, аромат, а й цілющі властивості
садовини й городини.Полюбляємо нині ласувати чорносливом, курагою, сушеними
полуницями й персиками, які завозять на наші ринки з сусідніх країн. Але чому б
самим не спробувати зробити з плодів власного саду смачні й корисні сухофрукти?На
початку і в кінці сушіння слід дотримуватися нижчої температури. Залежно від
виду й соковитості плодів найприйнятнішою є температура +50-65°С — на початку і
в кінці сушіння та + 70-85°С — по середині його. При сушінні надворі сировину
3-4 години тримають спочатку в затінку на вітрі і лише після цього переносять
на сонце. Закінчивши сушіння, сировину ще 2-3 години тримають у затінку.Під час
сушіння плоди слід часто перевертати. Дверцята духовки закривають нещільно.
Сушіння припиняють, коли фрукти, ягоди чи овочі стають сухими, еластичними,
тобто при стисканні пальцями не роздушуються і не ламаються. Вологість окремих
фруктів або ягід після сушіння може бути різною. Нехай це вас не бентежить: по
кількох днях зберігання в сухому місці вона вирівняється.Зберігати сушню найкраще
в скляних банках, паперових пакетах або бавовняних мішечках у сухому
приміщенні, яке провітрюється. Якість треба періодично перевіряти. Якщо сушня
зволожніла, її слід просушити в теплій духовці. Тільки що ви переглянули: Заготовка сушки рецепт приготування.Рецепти
приготування дивіться ще за наступними посиланнях: домашние
заготовки
Страницы
- Главная страница
- технология приготовления продуктов
- Вторые блюда
- Первые блюда
- Приготовление шашлыка
- блюда с рыбы и морепродуктов
- Блюда из птицы
- блюда из мяса
- салаты и закуски
- домашние заготовки
- вареники,чебуреки
- Блюда из круп, и макаронных изделий
- каши
- холодець
- котлеты
- пицца, паста,роллы,рагу
- страви із гарбуза
- блюда из печенки
- бутерброды
- приготовления блюд для детей
- блинчики,торты,рулеты,запіканка, десерты,пиріжки,пироги
Комментариев нет:
Отправить комментарий