1.Для
бісквітного тіста (наприклад, на 8 яєць і 8 ст. ложок цукру) збити 4 ст. л
цукру з 4 білками. Ще 4 ст. л цукру - із 4 жовтками. А для сирника — лише
жовтки з цукром. Наприкінці додати збиті білки (без цукру) і легко розмішати.
Каструля має бути чиста і суха.
2.Щоб безе при
кімнатній температурі не м’якнуло, спочатку нагрійте духовку до 200 градусів.
Яйця збивайте з цукром та цукровою пудрою. Наприклад, на 4 білки треба 0,5
склянки цукру і склянку цукрової пудри. Потім всипте до безе склянку горіхів
(попередньо покладіть їх на стільничку і розкачайте качалкою. Якесь ядро
розітреться на порошок, якесь - подрібниться).
3.Поставте тістечка в духовку, знизивши температуру до плюс
100 градусів. Випікати щонайменше півтори години. Якщо відразу випікати на
слабкому вогні, тістечка не підростуть. За півтори години проколіть дерев’яною
паличкою (можна зубочисткою). Якщо білки на паличку не налипають, безе готове.
Такі тістечка не м’якнуть і дуже смачні.
4.Не збивайте яйця, щойно вийнявши їх з холодильника. Хвилин
зо п’ять потримайте їх при кімнатній температурі (щоб вони були і нехолодні, і
нетеплі).
5.Якщо в
духовці тісто для бісквіту не наростає, це через те, що або забагато борошна,
або неправильно збиті білки. Наприклад, п’ять білків збивати треба хвилини зо
три (не більше!). Коли перевертаєш каструлю і збиті білки не виливаються - для
тіста готові. Та якщо довго їх збивати - почнуть розшаровуватися. До білків
можна додати дрібку солі - вони краще зіб’ються і тісто буде смачнішим.
6.Випікаючи
торт, деко обов’язково змастити маслом і посипати борошном, або застеляти
пергаментним папером.
7.Деко для
випікання сирника краще посипати манною крупою.
8.Мак для
маківника не запарювати, а молоти сухим.
Комментариев нет:
Отправить комментарий