Консервування без стерилізації Для консервування
відбираю лише неушкоджені, достиглі овочі та фрукти. Банки ретельно мию і
прожарюю в духовці, кришки кип'ячу. Варю сироп або маринад - все, як завжди,
тільки готову банку з консервацією не кип'ячу, а відразу виставляю у тепле
місце і закутую. Для цього підходить перина, подушки, ковдри. Банки загортаю в
газетний папір, ставлю в тепле "гніздо" декілька відразу і лишаю на
10-12 годин. Головне - дуже щільно загорнути і закутати, щоб банки, коли
виймаєте, лишалися ще гарячими. Ось і весь секрет.
Зберігається моя консервація відмінно: рік і
більше навіть за кімнатної температури.
Треба
мати з розрахунку на одну трилітрову банку: 1,4-1,5 кг огірків, 75 г солі, 50 г кропу, 2
листочки хрону, 1 солодкий зелений перець (30-50 г), 2 зубки часнику, 6
листочків вишні, 6 листочків чорної смородини, 2-3 лаврових листочки. Розсіл
готуємо з такого розрахунку: на 1 л води кладемо 60 г солі.
Відбираємо свіжі зелені невеликі однакового розміру
огірки. Заливаємо їх на 5 - 6 годин холодною колодязною водою. Після
замочування ще раз промиваємо. На дно банки кладемо третину спецій, а потім до
половини банки заповнюємо огірками, знову кладемо третину зелені і спецій.
Наповнюємо банку огірками, а зверху кладемо решту зелені та спеції. Наповнені
банки заливаємо киплячим розсолом і накриваємо новими капроновими кришками.
Ставимо на зберігання у прохолодне місце. Тільки що ви переглянули огірки, консервовані рецепт приготування. .Рецепти приготування дивіться
ще за наступними посиланнях:домашние заготовки
Комментариев нет:
Отправить комментарий