Щоб приготувати тістечка з
листкового тіста треба мати. Для листкового тіста: 300 г вершкового масла або маргарину, 100 г борошна.
Для основного
тіста: 200 г борошна, 1 маленьке яйце, 0,5 ложки
6%-ного оцту, 0,5 ложки води. Для приготування листкового тіста необхідно: Спочатку готуємо тісто з маслом: борошно треба
просіяти, покласти до нього масло і перетерти руками так, щоб утворилась
однорідна маса. Потім готуємо основне тісто. З борошна, води, оцту та яйця замішуємо
тісто так, як на вареники. Ретельно перемішуємо. Розкачуємо у вигляді круга,
середина якого має бути товстішою, ніж краї. На середину круга викладаємо
тісто з маслом, якому попередньо надали форму прямокутника. Складаємо тісто конвертиком
і
злегка розкачуємо качалкою, щоб тісто не потріскалось. Надаємо тісту вигляд
прямокутника, складаємо втроє, загортаємо у рушник і ставимо до холодильника.
Повторюємо розкачування та охолоджування листкового тіста ще тричі (не враховуючи перший
раз) через 15-20 хв. Останній раз розкачуємо тісто завтовшки 1 см. Викладаємо
за допомогою качалки на деко і ставимо випікати за температури 250°С на 15-20
хв. Коли листкове тісто зарум'яниться і набуде світло-золотистого кольору, його треба
вийняти і охолодити.
Якщо ви не хочете гаяти час на приготування
домашнього листкового тіста для тістечок, то його можна купити в магазині.
Щоб приготувати
крем для тістечок , треба мати: 0,5 л молока, 4 жовтки, 80- 100 г
цукру, пакетик ванільного цукру, ЗО г крохмалу, ЗО г цукрової пудри для
обсипки.
Жовтки і ванілін перетираємо з цукром до
утворення пишної однорідної маси. Молоко треба розлити у дві склянки. Одну
склянку закип’ятити, холодне молоко з’єднати з крох- малом, перемішати і
поступово влити, помішуючи, кипляче молоко. Все разом, помішуючи, довести до
кипіння, з’єднати з перетертими цукром, жовтками і ваніліном. Посуд, у якому
знаходиться крем, треба поставити на водяну баню і тримати, помішуючи, поки не
загусне. Потім посуд треба поставити у холодну воду, продовжуючи зрідка
помішувати. Випечене тісто разділити упоперек на дві рівні частини. На одну
частину викласти рівний шар крему і прикрити другою частиною тіста. Гострим
ножем підрівняти краї. Верхню частину тіста великими ножицями надрізати
квадратами. За цим надрізом гострим довгим тонким ножем розрізати коржі на
порції, але так, щоб не притискати, а ніби пиляти, щоб крем не витік. Кожне
тістечко обсипати з боків цукровою пудрою, а зверху кондитерським шприцом,
наповненим маслом, збитим з цукром, намалювати форму ялинки і „2014’ або зробити
надпис „З Новим роком!”. Отож, фантазуйте!
Смачного всім!
Тільки що ви переглянули тістечка із листкового тіста
рецепт приготування: Рецепти приготування дивіться ще за наступними посиланнями: Блинчики,торты,рулеты,запіканка, десерты,пиріжки,пироги
рецепт приготування: Рецепти приготування дивіться ще за наступними посиланнями: Блинчики,торты,рулеты,запіканка, десерты,пиріжки,пироги
Комментариев нет:
Отправить комментарий