Приготування холодцю
Треба
мати: половину або цілу свинячу голову (залежить від бажаної кількості
готового продукту), моркву; цибулю, корінь петрушки (їхня
кількість довільна, це залежить від смаків), лавровий лист (2-3 листочки), перець,
сіль за смаком.
Спочатку розрубуємо свинячу голову
на шматки, які мають відповідати розмірам вашої каструлі. Замочуємо свинину в
холодній воді. Ретельно чистимо ті місця, де шкіра. Ставимо на вогонь і
кип’ятимо 7-10 хвилин, потім воду зливаємо, каструлю і м’ясо миємо і знову
заливаємо чистою водою так, щоб вода покривали м’ясо на 2-3 см.
Додаємо спеції, доводимо до кипіння,
переводимо на слабкий вогонь і варимо не менше 3-4 год, щоб м’ясо відділялося від кісток. Потім бульйон зливаємо у чисту
каструлю, фільтруючи через марлю. М'ясо знімаємо з кісток, нарізаємо шматками
і розкладаємо у посуд для холодцю.У бульйон, якщо його багато і ви не
впевнені, що холодець захолоне, додаємо желатин (за інструкцією на пакетику),
доводимо бульйон до кипіння і ним заливаємо м'ясо, що у посуді. Залишаємо у
прохолодному місці на 10-12 год. Коли бульйон
ще повністю не застиг, не забудьте прикрасити холодець шматочками варених яєць
та кружальцями вареної моркви.Смотрите еще рецепты по
следующих ссылкам: холодець
Комментариев нет:
Отправить комментарий