воскресенье, 24 ноября 2013 г.

приготування холодцю



Приготування холодцю
Треба мати: половину або цілу свинячу голову (зале­жить від бажаної кількості готового продукту), моркву; цибулю, корінь петрушки (їхня кількість довільна, це залежить від смаків), лавровий лист (2-3 листочки), пе­рець, сіль за смаком.
Спочатку розрубуємо свинячу голову на шматки, які ма­ють відповідати розмірам вашої каструлі. Замочуємо сви­нину в холодній воді. Ретельно чистимо ті місця, де шкіра. Ставимо на вогонь і кип’ятимо 7-10 хвилин, потім воду зливаємо, каструлю і м’ясо миємо і знову заливаємо чис­тою водою так, щоб вода покривали м’ясо на 2-3 см.
Додаємо спеції, доводимо до кипіння, переводимо на слабкий вогонь і варимо не менше 3-4 год, щоб м’ясо від­ділялося від кісток. Потім бульйон зливаємо у чисту кастру­лю, фільтруючи через марлю. М'ясо знімаємо з кісток, на­різаємо шматками і розкладаємо у посуд для холодцю.У бульйон, якщо його багато і ви не впевнені, що холо­дець захолоне, додаємо желатин (за інструкцією на па­кетику), доводимо бульйон до кипіння і ним заливаємо м'ясо, що у посуді. Залишаємо у прохолодному місці на 10-12 год. Коли бульйон ще повністю не застиг, не за­будьте прикрасити холодець шматочками варених яєць та кружальцями вареної моркви.Смотрите еще рецепты по следующих ссылкам: холодець

Комментариев нет:

Отправить комментарий