понедельник, 7 июля 2014 г.

Консервування огірків

Для консервування огірків необхідно:Заливальна рідина повинна містити 7 % солі і 1,2% оцтової есенції ( можна влити 2 ст. л . Есенції на літрову банку прямо на її дно перед заполненям розсолом ) . Цукор при консервіруванні огірків не добавлять . Температура заливки повина бути не нижче 70 ° С. Стерилізувати , як звичайно , в посуді з гарячою водою. Длітельність процесу стерилізації для закупорених банок : 0,5 -літривих - 3-5 хв , літрових - 5 хв , 3 -літрових - 10-12 хв (з момента , коли вода закипіла в посуді). До моменту закипання води, особливо при слабкому нагріванні , іноді проходить багато часу (особливо , якщо консервуються огірки в 3 -літрових банках) , і огірки в банках стають м'якими , в'ялими . щоб вони залишилися хрусткими , можна замість стерилізації при темпаратуре 100 ° С обмежитися пастірізація і нагрівати банки з огірками при температурі 90 ° С: 0,5 -літрові і літрові - 10 хв . У цей час треба ретельно стежити за температурою нагрівання , підтримувати її строго на вказаному рівні . При підготовкі продуктів для пастеризації необхідно дотримуватися хороші санітарні умови. Тільки що ви переглянули консервування огірків. Рецепти приготування дивіться ще за наступними посиланнями:  домашние заготовки

Комментариев нет:

Отправить комментарий