Для консервування
огірків необхідно:Заливальна
рідина повинна містити 7 % солі і 1,2% оцтової есенції ( можна влити 2 ст. л . Есенції на літрову банку прямо на її дно перед заполненям розсолом ) .
Цукор при консервіруванні огірків не добавлять . Температура заливки повина бути не нижче 70 ° С. Стерилізувати , як
звичайно , в посуді з гарячою водою. Длітельність процесу стерилізації для закупорених банок :
0,5 -літривих - 3-5 хв , літрових - 5 хв , 3 -літрових - 10-12 хв (з момента ,
коли вода закипіла в посуді). До моменту закипання води, особливо при слабкому
нагріванні , іноді проходить багато часу (особливо , якщо консервуються огірки
в 3 -літрових банках) , і огірки в банках стають м'якими , в'ялими . щоб вони залишилися
хрусткими , можна замість стерилізації при темпаратуре 100 ° С
обмежитися пастірізація і нагрівати банки з огірками при температурі 90 ° С:
0,5 -літрові і літрові - 10 хв . У цей час треба ретельно стежити за температурою
нагрівання
, підтримувати її строго на вказаному рівні . При підготовкі
продуктів для пастеризації необхідно дотримуватися хороші санітарні умови. Тільки що ви переглянули консервування огірків. Рецепти приготування
дивіться ще за наступними посиланнями: домашние
заготовки
Страницы
- Главная страница
- технология приготовления продуктов
- Вторые блюда
- Первые блюда
- Приготовление шашлыка
- блюда с рыбы и морепродуктов
- Блюда из птицы
- блюда из мяса
- салаты и закуски
- домашние заготовки
- вареники,чебуреки
- Блюда из круп, и макаронных изделий
- каши
- холодець
- котлеты
- пицца, паста,роллы,рагу
- страви із гарбуза
- блюда из печенки
- бутерброды
- приготовления блюд для детей
- блинчики,торты,рулеты,запіканка, десерты,пиріжки,пироги
Комментариев нет:
Отправить комментарий