четверг, 30 января 2014 г.

Скорцонера рецепти


Нагадує моркву, а готують як спаржу
Скорцонера легко засвоюється організмом. За своїми смаковими якостями вона нагадує моркву, а за способом приготування - спаржу або цвітну капусту. Її відварюють у солоній воді, смажать у соняшниковій олії і панірувальних сухарях. Скорцонеру можна додавати до супів і борщів, омлетів і суфле, готувати з неї овочеві соуси до м'ясних страв, гарніри. Приготовані страви мають приємний запах ванілі. Однак, щоб позбутися
гіркоти, перед приготуванням коре­неплоди радять протягом 2-3 годин вимочити у холодній воді, знявши з них шкірку.З висушених і розмелених коре­неплодів скорцонери готують суро­гат кави. Молоде вибілене листя використовують для приготування смачних вітамінних салатів. Листя рослини добре поїдає худоба.
При засолюванні огірків і помідорів де­які господині кладуть у банки по невеликому корінцю скор­цонери, це робить засолені овочі міцними й хрумкими.
Скорцонера рецепти (салат)
250 г коренеплодів подрібнити на дрібній тертушці, постійно збризкуючи лимонним соком, щоб маса не потемніла. Потім змішати її з подрібненою цибулею (1-2 шт.), заправити 2-3 столовими ложками майонезу або сметани і посипати дрібно нарізаною зеленню пет­рушки або кропу.
Скорцонера рецепти уп)
Треба мати: коренеплоди - 1-2 шт., вода - 0,5 л, яйце - 1, зелень петрушки - пучок, вершкове масло - ЗО г, сметана - 50 г.
Коренеплоди обчистити, нарізати шматочками і ва­рити до м'якості у підсоленій воді. Потім вийняти їх, протерти через сито і покласти назад до каструлі. До­дати зелень петрушки, жовток і вершкове масло. Пе­ред подаванням до столу заправити сметаною.
Скорцонера рецепти (з яйцем)
Обчистити 500 г коренеплодів скорцонери і відварити у підкисленій воді. Коли вони стануть м'якими, розрізати на кружечки й обсмажити на вершковому маслі. Залити трьома яйцями, поперчити і, помішуючи, довести до го­товності. Викласти на тарілку і посипати тертим сиром та подрібненою цибулею-шніт. Подавати з картоплею. Тільки що ви переглянули скорцонера рецепти приготування. Рецепти ще смачних салатів дивіться за наступними посиланнями  салаты и закуски супів за наступними посиланнями    первые блюда


                                       

Комментариев нет:

Отправить комментарий