пятница, 17 января 2014 г.

соління огірків

Щоб засолити Хрумкі огірочки треба  мати: 4 столові ложки цукру, 2 столові ложки нейодованої солі крупного помелу; по 5 горошин чорного та дух­мяного перцю, 5-6 зубків часнику, корінець петрушки, по 5 листочків чорної смородини та вишні.Щоб засолити огірки необхідно: Склад продуктів розрахований на одну 3-літрову банку огірків.Перед солінням свіжі огірки треба замочити на 2-3 години у колодязній воді або воді із свердловини. Вода із міського водогону непридатна, хіба що відстояти 1-2 доби.У каструлю з водою спочатку кладемо сіль, цукор, перець і ставимо на вогонь. Поки розсіл закипає, в стерилізовані банки кладемо часник, петрушку, листочки й огірки. Заливаємо банки розсолом; накриваємо стерильними кришками і закутуємо грубим рушником на 1 -2 хв.. потім знімаємо рушник, кришки, розсіл зливаємо знову у каструлю і доводимо його до кипіння. Тільки після третього заливання киплячим розсолом банки з огірками закатуємо. Зверніть увагу, що після третьої заливки об’єм розсолу зменшиться, тому треба мати окремо у чайнику киплячу воду, щоб долити розсіл. Перед тим як банки закатати, в кожну банку треба влити одну чайну ложечку оцту, Після того, як огірки закатали, банку треба перевернули і поставити у глибоку ємність з холодною водою. Боятися, що банка лусне, не треба. Це буває надзвичайно рідко, незначний ризик виправдовується. Огірки будуть дуже смачні - тверді, хрумкі.Тільки що ви переглянули соління огірків: Рецепти приготування дивіться ще за наступними посиланнями:   домашние заготовки


Комментариев нет:

Отправить комментарий