Щоб засолити Хрумкі огірочки треба мати: 4 столові ложки цукру,
2
столові ложки нейодованої солі крупного помелу; по 5 горошин
чорного та духмяного перцю, 5-6 зубків часнику, корінець петрушки, по 5
листочків чорної смородини та вишні.Щоб засолити огірки необхідно: Склад продуктів розрахований на одну 3-літрову
банку огірків.Перед
солінням свіжі огірки треба замочити на 2-3 години у колодязній воді або воді
із свердловини. Вода із міського водогону непридатна, хіба що відстояти 1-2
доби.У каструлю з
водою спочатку кладемо сіль, цукор, перець і ставимо на вогонь. Поки розсіл
закипає, в стерилізовані банки кладемо часник, петрушку, листочки й огірки.
Заливаємо банки розсолом; накриваємо стерильними кришками і закутуємо грубим
рушником на 1 -2 хв.. потім знімаємо рушник, кришки, розсіл зливаємо знову у
каструлю і доводимо його до кипіння. Тільки після третього заливання киплячим
розсолом банки з огірками закатуємо. Зверніть увагу, що після третьої заливки
об’єм розсолу зменшиться, тому треба мати окремо у чайнику киплячу воду, щоб
долити розсіл. Перед тим як банки закатати, в кожну банку треба влити одну
чайну ложечку оцту, Після того, як огірки закатали, банку треба перевернули і
поставити у глибоку ємність з холодною водою. Боятися, що банка лусне, не треба. Це буває надзвичайно рідко, незначний ризик
виправдовується. Огірки будуть дуже смачні - тверді, хрумкі.Тільки що ви переглянули соління огірків: Рецепти приготування дивіться ще за наступними посиланнями: домашние заготовки
Страницы
- Главная страница
- технология приготовления продуктов
- Вторые блюда
- Первые блюда
- Приготовление шашлыка
- блюда с рыбы и морепродуктов
- Блюда из птицы
- блюда из мяса
- салаты и закуски
- домашние заготовки
- вареники,чебуреки
- Блюда из круп, и макаронных изделий
- каши
- холодець
- котлеты
- пицца, паста,роллы,рагу
- страви із гарбуза
- блюда из печенки
- бутерброды
- приготовления блюд для детей
- блинчики,торты,рулеты,запіканка, десерты,пиріжки,пироги
Комментариев нет:
Отправить комментарий