Холодець до новорічного столу
Щоб зварити холодець треба мати: 2
свинячі ножки (можна їх замінити 1/4 свинячої голови), 1 ножку індички, 1
велику морквину, 1 цибулину, часник, перець чорний, сіль - за смаком. У разі
потреби пакетик желатину.Щоб зварити холодець необхідно:
Свинячі ножки замочити звечора. Вранці їх
пошкребти, добре вимити і покласти в каструлю разом з ножкою
індички.
Коли закипить, проварити 3-4 хвилини, воду злити, вимити каструлю, м'ясо
залити чистою водою приблизно на 5 см вище його рівня і варити на слабкому
вогні, знімаючи у разі потреби піну під ледь відкритою фишкою,
6-8
годин. У середині варіння додати моркву, цибулину в лушпайці. Через 6-8 годин
м'ясо вийняти, охолодити і відділити від кісток, розкласти у глибокі тарілки
або блюда і залити відцідженим бульйоном, заправленим перцем і тертим
часником. Винести на холод, прикрасивши гілочками петрушки, кропу та
шматочками варених яєць.
Овочевий холодець
Для тих, хто дотримується посту, можна
приготувати овочевий холодець. Щоб зварити холодець необхідно:
Окремо відварити будь-які овочі: картоплю,
буряк червоний, моркву, селеру тощо. Воду, в якій варилась картопля,
відстоюємо, охолоджуємо, обережно зливаємо (щоб була прозора),
розчиняємо в ній желатин (за інструкцією на пакетику),
доводимо
до кипіння, знову охолоджуємо. Поки заливка до овочевого
холодцю холоне, нарізуємо якомога
акуратніше овочі. Можна нарізку зробити фіґурною за допомогою спеціальних
ножів. Викладаємо овочі на блюдо, додаємо консервований горошок, кубики бринзи
або твердого сиру, гілочки зелені і заливаємо відваром картоплі з розведеним у
ньому желатином.Тільки що ви переглянули як варити холодець. Рецепти приготування
дивіться ще за наступними посиланнями: холодець
Комментариев нет:
Отправить комментарий