воскресенье, 8 декабря 2013 г.

як варити холодець

Холодець до новорічного столу
Щоб  зварити холодець треба мати:  2 свинячі ножки (можна їх замінити 1/4 свинячої голови), 1 ножку індички, 1 велику морквину, 1 цибулину, часник, перець чорний, сіль - за смаком. У ра­зі потреби пакетик желатину.Щоб  зварити холодець необхідно:
Свинячі ножки замочити звечора. Вранці їх пошкребти, добре вимити і покласти в каструлю разом з ножкою ін­дички. Коли закипить, проварити 3-4 хвилини, воду зли­ти, вимити каструлю, м'ясо залити чистою водою приб­лизно на 5 см вище його рівня і варити на слабкому вогні, знімаючи у разі потреби піну під ледь відкритою фишкою, 6-8 годин. У середині варіння додати моркву, цибулину в лушпайці. Через 6-8 годин м'ясо вийняти, охолодити і відділити від кісток, розкласти у глибокі тарілки або блю­да і залити відцідженим бульйоном, заправленим перцем і тертим часником. Винести на холод, прикрасивши гілоч­ками петрушки, кропу та шматочками варених яєць.

Овочевий холодець
Для тих, хто дотримується посту, можна приготувати овочевий холодець. Щоб  зварити холодець необхідно:
 Окремо відварити будь-які овочі: кар­топлю, буряк червоний, моркву, селеру тощо. Воду, в якій варилась картопля, відстоюємо, охолоджуємо, обережно зливаємо (щоб була прозора), розчиняємо в ній желатин (за інструкцією на пакетику), доводимо до кипіння, знову охолоджуємо. Поки заливка до овочевого холодцю холоне, нарізуємо якомога акуратніше овочі. Можна нарізку зроби­ти фіґурною за допомогою спеціальних ножів. Викладаємо овочі на блюдо, додаємо консервований горошок, кубики бринзи або твердого сиру, гілочки зелені і заливаємо відва­ром картоплі з розведеним у ньому желатином.Тільки що ви переглянули як варити холодецьРецепти приготування дивіться ще за наступними посиланнями:  холодець 

Комментариев нет:

Отправить комментарий